Suomen lippu, Suomi 100 vuotta -juhlapakkauksessa

59.0095.00

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia Suomen 100-vuotistaivalta juhlistava Suomen lippu kankaisessa Suomi 100 -juhlapakkauksessa. Lippu on pakattu upeaan kankaiseen säilytyspussiin, jossa lippu on myös helppo säilyttää. Lisäksi tuotteen etiketissä on Suomi 100 -teema. Kokonaan Suomessa valmistettu Avainlipputuote.

Lippukangas:
– materiaali perinteinen, kudottu mattapintainen polyesterkangas
– Suomen lippu valmistettu perinteisesti kaitaleista ompelemalla
– kestävä, kauniisti liehuva
– lipussa pikaliittimet tankokiinnitystä varten

Suomen lipulla juhlistetaan sekä kansallisia että henkilökohtaisia juhlahetkiä.

Oikean kokoinen Suomen lippu valitaan lipputangon pituuden mukaan. Suomen lipun korkeus tulee olla 1/6 tangon korkeudesta.

Toimitusaika Suomen lipulla on 2-5 arkipäivää.

Pesuohje

Vesipesu tai kemiallinen pesu.

Suomen lipun tulee olla kuiva, kun laskostat sen säilytyspussiin.

pesumerkit

Suorakaiteisen siniristilipun mittasuhteet ovat:
• korkeus 11 ja leveys 18 mittayksikköä
• siniristin sakaran leveys on 3 mittayksikköä
• kenttien korkeus 4, tangonpuoleisten kenttien pituus 5 ja ulompien kenttien pituus 10 mittayksikköä.

Liputuksessa tulee noudattaa liputusaikoja. Voimassa olevan asetuksen mukaan Suomessa liputus alkaa aamulla kello 8 ja päättyy auringon laskiessa, kesällä kuitenkin viimeistään kello 21. Juhannusaattona liputus alkaa kello 18 ja päättyy juhannuspäivänä kello 21, jolloin Suomen lippu tulee ottaa pois salosta. Itsenäisyyspäivänä ja sellaisena vaalipäivänä, jolloin äänestys päättyy auringonlaskun jälkeen lippu lasketaan kello 20. Katso lisätietoa liputuspäivistä täältä.

Suomen lippu – lisätietoa

Lipusta on käyttötarkoitukseltaan kolme eri tyyppiä: kansallislippu eli tavallinen siniristilippu, suorakaiteinen valtiolippu ja kielekkeinen valtiolippu.
Suorakaiteinen valtiolippu eroaa kansallislipusta niin, että ristin keskellä on leijonavaakuna. Valtiolippua käyttävät esimerkiksi eduskunta, valtioneuvosto ja sen ministeriöt, korkein oikeus, Suomen ulkomailla olevat edustustot ja rajavartiolaitos. Valtiolippua käyttävät tahot on lueteltu laissa Suomen lipusta.
Kielekkeinen valtiolippu erottuu muotonsa puolesta suorakaiteisesta valtionlipusta. Kolmikielekkeistä valtiolippua käyttää puolustusvoimat. Tasavallan presidentin kielekkeisessä valtiolipussa on sini-keltainen vapaudenristi tangonpuoleisessa yläkentässä.
Kansallislippu toimii myös suomalaisen aluksen kansallisuustunnuksena.

Suomen lippu käyttöön liittyy muutamia virallisia sääntöjä. Lipun voi pestä ja silittää lipun pesuohjeen mukaisesti, mutta se pitää kuivattaa sisätiloissa, eikä pyykkinarulla muiden pyykkien kanssa. Lipun voi myös siististi korjata, mutta korjausjälki ei saa liputettaessa näkyä häiritsevästi.

Kun Suomen lippu on aikansa palvellut – esimerkiksi sen valkoinen osa kellertynyt ja sininen haalistunut tai sitä ei voi enää huoltaa siistiksi, se tulee hävittää kansallislipun arvon mukaisella tavalla. Lipun voi hävittää polttamalla tai leikkaamalla se pieniksi palasiksi ja poistamalla palat muutamassa erässä normaalin talousjätteen mukana. Tärkeintä on, ettei lippua voi palasista tunnistaa. Lippua ei saa haudata maahan eikä mereen.

Käytöstä poistetulle Suomen lipulle ei saa keksiä uusia käyttötarkoituksia. Suomalaiset ovat aina suhtautuneet kunnioittavasti lippuunsa, ja tämän tavan soisi säilyvän.

Lisätiedot

Koko

,